Veelzijdig

De Light is VEELZIJDIG

De Light is de zeilboot met vijf poten:
lichte, planeergrage romp, die aan de wind toch scherp aansnijdt, bekroond met een aerodynamisch geavanceerd tuig aan een draaiende vleugelmast.

In de grote kuip kunnen sportieve vaarders ruim bewegen en hebben toervaarders de ruimte. De kleine kajuit heeft een indrukwekkende dubbele kooi plus twee in de schaal opgenomen comfortabele fauteuils. De kuip is breed en ruim. De dichte zwaardkast is vrijwel geheel weggewerkt onder de vloer. Het kajuitdak is voldoende hoog maar ook laag genoeg om er gemakkelijk overheen te kijken. De bakskisten in het midden van de boot geven veel opruimmogelijkheden en de dubbele bodem is samen met de open spiegel garant voor een droge kuip.

Het aan de windse zeiloppervlak is minimaal gehouden, maar met het gelamineerde zeil op de draaiende alu-mast met vleugelprofiel is een powerfull zeil ontstaan. Met die superlichte, gemakkelijk strijkbare aluminium vleugelmast in een mastkoker voldoet de boot geheel aan de verwachtingen.

De Light kan dankzij het vrij draaiende midzwaard en het opklapbare roer op ruime koersen ook ondiepe wateren overbruggen. Met zwaard en roer omhoog is een waterdiepte van 14 cm voldoende. Door de eenvoudige trailerbaarheid kan gemakkelijk van vaargebied worden veranderd.

 

2 grote ligplaatsen