Kajuitzeilboot

De Light is een LICHTE kajuit zeilboot

De kajuit zwaardboot Light wordt gebouwd in vacuüm injectie, waardoor, ondanks het lichte gewicht, een super sterke en stijve boot is ontstaan.
Het gelamineerde doorgelatte zeil zeilt geruisloos. Al bij weinig wind verdwijnt de normale waterturbulentie achter de spiegel en begint de Light te glijden over het water. Deze lichte zeilboot zonder vaste kiel, is eenvoudig trailerbaar en bovendien op vrijwel alle plaatsen te water te laten. Trailerhellingen, een terreinwagen en een ligplaats in het water zijn echt niet nodig.

De pluggen voor de mallen zijn computer gefreesd gemaakt waardoor de boten super strak en 100% gelijkzijdig gelijk zijn. Met vacuüm injectie wordt uit de mallen de onderdelen van de boot gemaakt die mede door de ontwerp- en bouwwijze naadloos op elkaar passen. Dit resulteert tot een harde en sterke, maar zeer lichte boot.

De Light heeft een centraal gepositioneerde ballasttank (bediend met een handpomp) van 275 liter (=275 kg). Als de tank gevuld is ontstaat een rustige en stabiele boot. Echter bij rustig weer of als de boot weer uit het water wordt gehaald kan deze ballast weer worden geloosd. Ook met gevulde ballasttank blijft de Light een gemakkelijk en vlot zeilende boot, met een kajuit voor 2 personen. De Light is ontworpen door jachtontwerper Arend Lambrechtsen uit Sneek.